Hilsen fra Helsingør

FERIE, FERIE, FERIE!

Dianalund menighedspleje mødtes med 6 spændte og forventningsfulde familier ved Borgerhuset i Dianalund lørdag den 29. Vejret var i top, bussen kom og turen startede mod Svogerslev, hvor vi skulle have deres gruppe med. 

 Fuld sol i Helsingør da vi ankom. Efter indkvartering i husene mødtes vi til lidt kage, saftevand eller kaffe og forhørte os om der manglede noget i nogen af husene.

Kl. 18.30 havde vi fået stillet op med havemøbler til langbord ved nr. 28 og så stod den på frikadeller, pasta og salat. Gæsterne gik tidligt i seng, da de fleste af børnene havde været super spændte på at skulle afsted på FERIE.

              

Søndag mødtes vi til infomøde og børnene tog glædeligt imod informationen om, at der var IS kl. 13.30. Kl. 14 havde vi aftalt at tage på stranden, vejret var helt i top og vi var dernede næsten hele gruppen. Aldrig har vi oplevet en sådan stranddag, det var bare herligt, de tre yngste af børnene (4 år) blev helt fortrolige med vandet. Vi havde to store baderinge med og de blev flittigt brugt, det er meget lang tid siden, vi voksne har været så længe i vandet.

Vi sluttede af dernede med at finde sten og skaller, som vi tog med hjem.

Vi mødtes igen kl. 19.30 til bål, hvor vi lavede popcorn.

Hygge, Hygge, Mygge! Myg er her altså mange af!

 Mandag: Mandag var afsat som vores naturdag. Familierne skulle medbringe et tomt mælkekarton og ud af det lavede vi insektbo, hver familie fik et forstørrelsesglas, så kunne de efterfølgende se lidt nærmere på de insekter, de måtte fange. Ud af de indsamlede sten og skaller blev der lavet nogle super flotte figurer.

 Kl. 12 tog vi bussen ned i byen, gik over på Øresundsakvariet ,hvor vi så på de forskellige dyr der er i Øresund, De åbne akvarier, hvor man kan røre ved fisk, krabber, søstjerner mm. var absolut et hit! Så gik vi ned på bådebroen, hvor der var mulighed for at fiske med ketcher eller bruge en vandkikkert, det var ret spændende. Jeg har aldrig set en tangnål i levende tilstand gennem en vandkikkert før! Vi gik tilbage til akvariet hvor der så blev fodret fisk, spændende at se! Vi gik rundt og så vrimlen af dyr og så gik turen ned mod stranden ved Kronborg, hvor vi så trak vod og så, hvad der var, i alt det tang vi havde fået i garnet. Det var en vrimmel af små rødspætter, skrubber, tobis, kutlinger, rejer, hesterejer og krabber.

Efter mange rigtig gode naturoplevelser gik turen hjem. Hjemme kl. 15,

Det blev lidt sen frokost!

Børnene finder legetøjet frem, bruger det totalt alternativt og laver deres egne forhindringsbaner! De går sammen fra flere familier. Dejligt at se og høre deres latter, og så synges der: FERIE, FERIE, FERIE!

 

Tirsdag: Havde der været naturekspedition på programmet, men efter at havde ventet på en naturvejleder i en halv time, gik vi ned og legede og så gik vi hjem igen.

Vejret var faktisk rigtig koldt i forhold til søndagsvejret, og det betød, at glidebanerundbolden blev til almindelig rundbold, men det betød bare at der var flere, der kunne være med. En dejlig eftermiddag, bare ikke for ham som faldt og brækkede kravebenet.

          

Vi mødtes med vores mad i aktivitetshuset, spiste sammen og efterfølgende blev der tændt bål og vi bagte snobrød. Rigtig hyggeligt.

 ONSDAG: årets store højdepunkt, med hjælp fra Lions og Y’s men, kan vi komme på BAKKEN. Vi havde bestilt bus sammen med Svogerslev, så kl. 11.30 kørte vi mod Klampenborg.  Der er bare mange forlystelser, mange blev prøvet og nogle fik deres favoritter. De 4 årige er især glade for de små biler. De vilde over 12 flyver så højt over trætoppene. Vi andre får sug i maven i vildemus og rutschebanen. Afgang fra Bakken kl. 17 og så hjem igen. Der blev hurtigt ro, vi var fulde af indtryk.

 Torsdag: Så stod vi op til regntiden!

Med alt det vand kom formiddagen til at handle om sørøvere, Kronborg og skattejagt.

Skattejagten var rigtig god! Fine, spændende og udfordrende opgaver.

Man var absolut nød til at hjælpe hinanden i gruppen.

Eftermiddagen blev med stille sysler for de fleste, vi havde dog en mor som tog Christianiacyklen ned til færgen og sejlede med den nye batterifærge over til Sverige og hjem igen.

Vi havde planlagt skumfiduser og kiks, det betød jo bål og det var der ikke lige de bedste udsigter til, så vi smuttede i byen efter mel, gær og kakao så den kom til at stå på hygge på overdækket terrasse og det blev til boller og kakao med skumfiduser Det regnede til langt ud på natten.

 FREDAG: Kl. 11 Mødtes vi ved bussen, tog ned i byen og så gik gæsterne på oplevelse i Helsingørs skønne gader. Var man til Kronborg, kunne man tage derover, eller nogle af de andre spændende ting i byen. Vi mødtes igen kl. 14. Fik is og så var det hjemad med bussen.

 Nogle af børnene havde vandkamp       

Kl. 18 samledes vi i fælleshuset. Der var bestilt pizzaer udefra.

Vi havde en hyggelig aften. Hvor vi også fik evalueret ferien.

Så var det ud i husene og pakke og god nat.

Lørdag stod vi op til regn igen.

Bussen var der tidligt. Pakning og oprydning gik bare fint.

Der manglede dog plads i containeren nede i vores del af bebyggelsen

Svogerslev blev nået!!!!!

Vi rullede ind på P-pladsen ved borgerhuset kl. 11.55.

Bagagen blev fundet og vi fik sagt farvel og god sommer.

TAK FORDI I GØR DETTE MULIGT!!!!